به گزارش راهبرد معاصر علیرضا بیگلری عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به آخرین آمار مبتلایان به سویه امیکرون در کشور گفت: آخرین تعداد نمونههای مثبت تایید شده امیکرون در کشور ۳۴ نفر است که با در نظر گرفتن خانواده فرد مبتلا، تعداد افراد مبتلا شده بالاتر از تعداد ذکر شده میشود.
بیگلری با اشاره به اینکه دلتا ۱۰۰ روز طول کشید تا واریانتهای دیگر را کنار بزند و در کشور قالب شود افزود: در مورد امیکرون در آفریقای جنوبی تجربه کردیم که حدود ۱۰ روز طول کشید تا به سویه غالب این کشور تبدیل شود.
او با اشاره به اینکه تغییراتی در ساختار ژنتیکی ویروس رخ داده است افزود: سرایت پذیری و انتقال پذیری امیکرون بسیار زیاد است لذا سرایت پذیری امیکرون نسبت به واریانتهای پیشین خود بیشتر است.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه باید دقت کنیم که انتقال پذیری یعنی تعداد بیماران در یک زمان کوتاه بسیار زیاد میشود گفت: این مسئله بار زیادی را برای جامعه ایجاد میکند و تاب آوری سیستم درمان کشور را به شدت میتواند مورد تهدید قرار دهد.
بیگلری گفت: قبلا هم این جمله تکراری میشد که اگر در یک اپیدمی قرار دارید علائمی که میبینید اگر مرتبط با آن بیماری که در جامعه شایع شده باشد، حتماً فرض کنید که دچار همان بیماری هستید، وقتی علائمی مانند سرفه، آبریزش بینی، سردرد، درد بدن و کوفتگی دارید باید بدانید علائم عمومی کرونا است، وقتی فرد این علائم را در خود دید حتما باید از حضور در اجتماع خودداری کند تا از انتقال ویروس به دیگران جلوگیری کرد.
وی با اشاره به اینکه هر علامتی از سرماخوردگی را امیکرون فرض کنید عنوان کرد: نشانههای سرماخوردگی میتواند علامت امیکرون باشد و وقتی فردی این علائم را دارد فرض کند امیکرون است و خود را قرنطینه کند.
بیگلری با اشاره به اینکه سویه غالب در کشور ما فعلا دلتا است اظهار کرد: افراد مبتلا به کرونا به سویه آن حساس نشوند، زیرا درمانها یکسان است.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: باید کمک کرد تا زنجیره انتقال ویروس قطع شود، بیش از ۹۰ درصد واریانت قالب کشور دلتا است زیرا درمان دلتا و امیکرون یکسان است به همین دلیل در آزمایشگاه ها هنوز از کیت های قبلی استفاده میکنیم و این کیت ها جوابگو است.
وی با اشاره به اینکه تجربه کشورهای دیگر کاملاً نشانگر این نکته است که بعد از مدتی که از واکسیناسیون می گذرد ایمنی بدن افراد کاهش پیدا میکند گفت: حدود چند هفته پیش در ایران میزبان دانشمندانی از موسسه آلمان بودیم که در خصوص استراتژی ها و راهکارهای مبارزه با کرونا اطلاعات می دادند ، یکی از اشتباهاتی که ما کردیم این است که دزهای بوستر را به موقع تزریق نکردهایم .
بیگلری ادامه داد:مدتها از دز واکسن برخی افراد گذشته و به همین دلیل وزارت بهداشت از افراد بالای ۱۸ سال دعوت کرده است که اگر سه ماه از دز دوم واکسن آنها گذشته دز سوم را دریافت کنند زیرا این مسئله تأثیر سرنوشتسازی برای همه مردم دارد.
وی عنوان کرد: این بیماری درد مشترک جوامع بشری است و درمان مشترک هم میخواند، از همه هموطنان درخواست میکنم تا در این روزهای طلایی و در این روزهای که هنوز امیکرون جای پای خود را در کشورمان محکم نکرده اقدام به واکسیناسیون کامل کنند و منجر به تکمیل واکسیناسیون شوند.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: وقتی واکسیناسیون به حدی رسید که بازگشایی ها ،سریع انجام شد و مردم به طرف عادی انگاری پیش رفتند، مسئله مهم واکسیناسیون زیر ۱۸ سال بود که خیلی از کشورها اقدام کردند وقتی میگوییم تزریق دز سوم مهم است باید بگویم در کنار آن استفاده صحیح از ماسک باید صورت بگیرد لذا باید ماسک را به صورت صحیح استفاده کرد، ماسک بزرگترین اسلحه در پیشگیری و مبارزه با امیکرون است.
حمید سوری اپیدمیولوژیست در ادامه برنامه با اشاره به احتمال فوران آتشفشان سویه جدید در کشور افزود: آتشفشان ابتلا به سویه جدید در بسیاری از کشورها رخ داده است و رنگ بندی و یا تعداد مرگ و میرها نمی تواند نشان دهنده بزرگی مسئله باشد.
وی با اشاره به اینکه در آمریکا در طول یک روز ۱۱ درصد به تعداد مبتلایان افزوده شد، افزود: طول درمان اُمیکرون نسبت به دلتا کمتر است.
این اپیدمیولوژیست با اشاره به پی سی آر گریز بودن امیکرون اظهار کرد: تحقیقات اخیر نشان می دهد که تا حدودی امیکرون پی سی آر گریز است و آن را فریب می دهد و آزمایش پی سی آر افراد مبتلا به امیکرون منفی است، لذا هر گونه علامتی مانند سردرد و آبریزش بینی امیکرون تصور کنید.
سوری با اشاره به اینکه وضعیت موجود را نباید ساده تلقی کنیم افزود: این آتشفشان هر لحظه ممکن است فوران کند ، تعداد تست های سریع را برای شناختن واریانت افزایش دادهایم ، برآورد ما این است که در سراسر کشور موارد امیکرون را باید داشته باشیم ،ممکن است شدت و ضعف داشته باشد و رنگ بندی جدیدی که ایجاد شده بیشتر گمراه کننده است.
وی گفت: ممکن است ما نتوانیم وضعیت را درست ارزیابی کنیم، همراه با افزایش موارد ابتلا افزایش موارد مرگ ومیر و بستری را هم خواهیم داشت./باشگاه خبرنگاران